Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Μαγικά Χριστουγεννιάτικά Κέηκ για τους Αγαπημένους σας!

Σήμερα θα σας δώσω μια συνταγή για μαγικά φρουτοκεκάκια για να τα φτιάξετε την παραμονή ή την μέρα της Πρωτοχρονιάς και να τα μοιράσετε στους καλεσμένους σας!


Τί θα χρειαστείτε :
- Φαρίνα ολικής άλεσης (175 γρ.)
- Μαύρη ζάχαρη (120 γρ)
- Βούτυρο (120 γρ.)
- Ανάμεικτα ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα (60 γρ.)
- Μείγμα μπαχαρικών για κέηκ (κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο κτλ)
(Τα παραπάνω υλικά φτιάχνουν 12 μικρά κέηκ, εσείς ανάλογα με τα πόσα θέλετε να φτιάξετε, προσαρμόστε τις αναλογίες)
Ανακατέψτε όλα τα υλικά με το χέρι ή με μια ξύλινη κουτάλα (ΟΧΙ με μίξερ) και βάλτε την ζύμη σε 12 μικρές φορμίτσες για cupcakes.
Ψήστε τα στους 200 βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν.


Πάμε τώρα στο "μαγικό" κομμάτι της συνταγής.

Ανάλογα με τα κέηκ που φτιάξατε, κόψτε μικρά χαρτάκια στον ίδιο αριθμό.
Σε κάθε χαρτάκι, γράψτε στόχους ή ιδιότητες που θεωρείτε σημαντικά για την ζωή ενός ανθρώπου. Σας δίνω μερικές ιδέες : αγάπη, πλούτος, οικογένεια, υγεία, ερχομός παιδιού, επαγγελματικά, ταξίδι, πνευματική ανάπτυξη, φιλία, νέα ξεκινήματα, χρόνος για τον εαυτό σου, σπουδές, θεραπεία και άλλα.
Μόλις τελειώσετε, τυλίξτε τα πολύ μικρά ρολά και κλείστε το καθένα μέσα σε ένα αλουμινόχαρτο, σε τέτοιο σχήμα ώστε να γίνει σαν μικρή αιχμή.
Πάρτε ένα ένα τα κέηκ και χώστε στο καθένα από ένα αλουμινόχαρτο από την κάτω του πλευρά, να μην φαίνεται, και στολίστε τα κέηκ σε μια πιατέλα.

Όταν θα τελειώσετε με το φαγητό, ζητήστε από τους καλεσμένους σας να πάρουν από ένα μικρό κέηκ. Θα πρέπει πρώτα να φάνε το κέηκ πριν ανοίξουν να διαβάσουν τί λέει το χαρτάκι τους. Όταν το φάνε, ας ανοίξουν το χαρτάκι να διαβάσουν ποιός πρέπει να είναι ο στόχος-κλειδί που θα πρέπει να αναπτύξουν ή να ασχοληθούν περισσότερο την Νέα Χρονιά!

Ένα υπέροχο δώρο που σίγουρα θα εκτιμηθεί!

Blessed Be! )O(

1 σχόλιο: