Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010

Μάθημα Πρώτο : Τα Εργαλεία μιας Καλής Μάγισσας


Όλα τα βιβλία μαγείας μας λένε πόοοοσα εργαλεία χρειάζεται να έχεις για να μπορείς να πετύχεις μια σωστή μαγική διεργασία... Εγώ θα πώ - όπως θα έλεγε και ο Dumbledore - .... "Riddiculus"!
Τα εργαλεία δεν κάνουν την Μάγισσα, απλά είναι καλοί βοηθοί.

Όταν πρωτοξεκίνησα να ασχολούμαι με την Τέχνη, εννοείται πως πήρα κι εγώ όλα αυτά τα περιέργα μαγικά εργαλεία που διάβαζα στα μαγικά εγχειρίδια πως χρειάζομαι. Τα πήρα γιατί ήθελα να το "παίξω" μάγισσα, όχι σε κανέναν άλλον, αλλά στον εαυτό μου.
Μα πώς στην ευχή θα μπορούσα να με αποκαλέσω μάγισσα χωρίς να έχω μια μαγική χύτρα ή ένα ραβδί;

Στην πορεία κατάλαβα πως τα εργαλεία μας χρειάζονται ακριβώς γι'αυτό.
Όταν αποφασίζεις πως θέλεις να μπεις στα Μονοπάτια της Μαγείας, πρέπει με κάποιον τρόπο να βγείς έστω για λίγο απο την καθημερινότητα που σε περιβάλλει, διαφορετικά δεν θα μπορείς να βρείς την Μαγική Είσοδο. (Η είσοδος υπάρχει και πάντα βρίσκεται κάπου γύρω μας απλά είναι δυσδιάκριτη).

Άρα, πρέπει να βρείς κάποιον τρόπο να νιώσεις σαν να είσαι σε μια άλλη πραγματικότητα, να νιώσεις σαν αυτούς τους μεγαλους μάγους για τους οποίους έχεις διαβάσει και έχεις ακούσει τόσες φορές!!
Και ο ευκολότερος τρόπος είναι να γίνεις κι εσύ κάτοχος των ίδιων αντικειμένων που χρησιμοποιούσαν όλοι οι ξακουστοί μάγοι.

Γι'αυτόν και μόνο τον λόγο, τα μαγικά εργαλεία μας είναι πολύ χρήσιμα.

Παρακάτω θα δούμε τα βασικά εργαλεία που χρειάζεστε, με τί μπορείτε να τα αντικαταστήσετε εαν η τσέπη σας δεν τα σηκώνει και ποιές είναι οι κύριες χρήσεις τους. Πάμε λοιπόν!

Η Σκούπα

Η πρώτη σκέψη που μας έρχεται στο μυαλό με την λέξη "μάγισσα", είναι μια τύπισσα με μυτερό καπέλο να πετάει στον νυχτερινό ουρανό πάνω σε μια σκούπα!
Η παράδοση λέει πως παλιά οι μάγισσες άλειφαν τις σκούπες τους με μια μαγική αλοιφή και έτσι, με την βοήθεια σκοτεινών δυνάμεων, μπορούσαν να πετάξουν από το ένα μέρος στο άλλο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα!
Οι σημερινές μάγισσες λέμε πως οι παλιοί Χριστιανοί ιερείς .... απλά είχαν πολύ μεγάλη και ανεπτυγμένη φαντασία! :-D
Την χρησιμοποιούμε κυρίως για να "σκουπίσουμε" την αρνητική ενέργεια έξω από τον χώρο μας, για να "καθαρίσουμε" νοητά τον χώρο που θα τελέσουμε τις διεργασίες μας και την κρεμάμε κάπου δίπλα στην είσοδο του σπιτιού μας για να μην τολμήσει καμμιά αρνητική οντότητα να περάσει το κατώφλι μας!
Μπορείτε να φτιάξετε την δική σας σκούπα με υλικά που θα βρείτε άφθονα στην Φύση, όπως κλαδάκια, φύλλα, πευκοβελόνες, καλάμια, άχυρο κα.

Το Ραβδί

Ακόμα ένα πασίγνωστο εργαλείο των μάγων!
Μα, πραγματικά, έχετε δεί ποτέ κανέναν μάγο χωρίς το ραβδί του;; Είναι σαν να λες ότι είσαι blogger και να μην έχεις υπολογιστή!
Στις περισσότερες ταινίες, βλέπουμε ότι οι μάγισσες βγάζουν από το ραβδί τους μαγικές αστραπές που κάνουν διάφορα ωραία πράγματα (όπως να μεταμορφώνουν τον κακό σε βάτραχο)! :-D
Ας εξηγήσουμε λίγο καλύτερα τί συμβολίζει το ραβδί, οι αστραπές που ρίχνει και σε τί μας χρησιμεύει πραγματικά.
Όλοι ξέρουμε πως το πραγματικό εργαλείο μιας μάγισσας, το οποίο δυστυχώς δεν πωλείται σε κανένα κατάστημα (ούτε καν στο Zen Shop.... χιχιχιχι), είναι η Δύναμη που πηγάζει από μέσα της.
Αυτή η δύναμη, χρειάζεται - ειδικά στην αρχή- κάποιο ισχυρό μέσο διοχέτευσης.
Και, voila, εδώ έρχεται για να παίξει δυναμικό ρόλο το ραβδί μας!
Η Δύναμη λοιπόν που έχουμε, βγαίνει από μέσα μας, περνάει μέσα από το σώμα μας, το χέρι μας και μέσα από το ραβδί, το οποίο λόγω των υλικών του, ενισχύει και διοχετεύει την ενέργειά μας καλύτερα!
Με την ίδια λογική, μπορείτε να χαράξετε με το ραβδί σας (νοητά στον αέρα ή κυριολεκτικά στο χώμα) έναν κύκλο προστασίας γύρω από εσάς ή από το σπίτι σας, μέσα στον οποίο δεν μπορεί να μπεί τίποτα κακό.
Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας μαγικό ραβδί από κλαδιά δέντρων. Επιλέξετε το δέντρο που θέλετε ανάλογα με τις ιδιότητες που προσφέρει κάθε δέντρο (θα μιλήσουμε αργότερα γι'αυτά) και μην ξεχάσετε αν χρειαστεί να κόψετε κάποιο κλαδί από ένα δέντρο, να ζητήσετε πρώτα την άδεια απο το πνεύμα που κατοικεί μέσα του και αφουγκραστείτε καλά για να ακούσετε την απάντησή του...

Το Λιβανιστήρι

Το λιβανιστήρι είναι το δοχείο μέσα στο οποίο καίμε τα λιβάνια και τα θυμιατά μας.
Προσωπικά, το θεωρώ ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία για εντελώς πρακτικούς λόγους!
Επίσης, σε μια πολύ απλή διεργασία, μπορεί να μην χρειαστείς ένα μαγικό ραβδί, αλλά το λιγότερο που θα κάνεις είναι να κάψεις θυμιατά.
Υπάρχουν πολλά είδη λιβανιστηριών από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε.
Εαν θέλετε κάτι πολύ απλό και φυσικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κέλυφος ενός μεγάλου στρειδιού ή άλλου οστρακοειδούς που θα βρείτε σε κάποια εξόρμησή σας στην παραλία!

Η Χύτρα

Άλλο ένα εργαλείο που φωνάζει "μάγισσα" με το που θα το αντικρύσεις!
Παλιά, οι μάγισσες χρησιμοποιούσαν κανονικά την χύτρα σαν καζάνι μέσα στο οποίο έφτιαχναν τα μαγικά τους φίλτρα και μαντζούνια!
Σήμερα, την χρησιμοποιούμε απλά σαν σύμβολο της Μεγάλης Θεάς και της Θηλυκής Δύναμης ή σαν μεγάλο λιβανιστήρι μέσα στο οποίο μπορούμε να κάψουμε μεγάλη ποσότητα θυμιατού.
Υπάρχουν επίσης και πολλοί που γεμίζουν την χύτρα με νερό και την χρησιμοποιούν σαν μέσο για να δουν το μέλλον (scrying).

Athame

Το γνωστό μαχαίρι των μαγισσών.
Βασικά, η αθάμη δεν χρησιμοποιείται για να κόβει αλλά για να διοχετεύσει ενέργεια και να επικαλεστεί δυνάμεις. Κάτι σαν το ραβδί, αλλά λίγο πιο ισχυρό.
Λέγεται μάλιστα πως, ιδανικά, η λαβή της αθάμης πρέπει να είναι μαύρη για να κρατάει λίγη μαγική δύναμη από αυτήν που διοχετεύουμε, κάτι σαν ... μαγική μπαταρία!
Υπάρχουν πολύ όμορφες και περίτεχνες αθάμες αλλά να ξέρετε πως μπορείτε να πάρετε ακόμα και ένα απλό μαχαίρι με μαύρη λαβή και να χαράξετε πάνω του διάφορα σύμβολα που είναι ιερά για εσάς!

Το Ποτήρι

Το ποτήρι έχει και συμβολικό και πρακτικό χαρακτήρα.
Συμβολιζει την Θεά και την Θηλυκή Δύναμη, αλλά μπορείτε να βάλετε μέσα και λίγο κρασί ή χυμό για να πιείτε μετά το τέλος της διεργασίας σας.
Όπως όλοι ξέρουμε, όλοι όσοι κάνουν μαγικές διεργασίες ή τελετές, χρειάζεται να γειωθούν μετά το τέλος τους. Ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος γείωσης είναι πίνοντας λίγο κρασί ή χυμό και τρώγοντας κάτι ελαφρύ, όπως λίγο κεηκ ή ένα μπισκότο σοκολάτας!

Το Βιβλίο των Σκιών

Το ημερολόγιο μιας μάγισσας!
Το Βιβλίο των Σκιών περιέχει όλες τις εμπειρίες μιας μάγισσας, τα τελετουργικά της, τους πειραματισμούς της, βασικές λεπτομέρειες και στοιχεία που χρειάζεται να έχουμε εύκαιρα και ό,τι άλλο νομίζετε πως είναι άξιο αναφοράς!
Μπορεί πχ. να σας τύχει μια παράξενη σύμπτωση που σας οδήγησε σε κάτι που είχατε ευχηθεί να σας πραγματοποιηθεί και να θεωρήσετε ότι είναι σημαντικό να το αναφέρετε και να το θυμάστε!
Υπάρχουν διάφορα Βιβλία Σκιών, με σκληρά εξώφυλλα και σύμβολα. Μπορείτε όμως άνετα να πάρετε ένα απλό τετράδιο και να το "ντύσετε" οι ίδιοι με φυσικά υλικά και με σύμβολα που είναι σημαντικά για εσάς!

Η Καμπάνα


Η καμπάνα είναι ένα αντικείμενο ιερό και χρήσιμο σε πολλές διαφορετικές θρησκείες και παραδόσεις.
Όταν χτυπάει μια καμπάνα, ο ήχος της βγάζει θετικές δονήσεις. Χρησιμοποιείται κυρίως για να σηματοδοτήσει την αρχή και το τέλος ενός τελετουργικού.
Επίσης, ο τρόπος που χτυπάμε μια καμπάνα, έχει διαφορετική σημασία.
Όταν χτυπάμε την καμπάνα δυνατά (σαν τις καμπάνες μιας εκκλησίας) διώχνουμε με αυτόν τον τρόπο κακές ενέργειες και πνεύματα που μπορεί να έχουν εισβάλλει στον χώρο μας.
Όταν χτυπάμε την καμπάνα απαλά, σαν μελωδό, καλούμε με αυτόν τον τρόπο φωτεινές οντότητες να έρθουν για προστασία ή για να μας αφήσουν θετικές δονήσεις.
Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την καμπάνα για να καθαρίσουμε τους κρυστάλλους μας, απλά κουδουνίζοντάς την πάνω από έναν κρύσταλλο.

Και τέλος, λέγεται πως αν κρεμάσετε μια καμπάνα πάνω από την είσοδο του σπιτιού σας, θα έχετε έναν πολύ καλό φύλακα έξω από την πόρτα σας...
ΥΓ. Όταν μια μέρα ήθελα να κάνω μια διεργασία για να διώξω κάποιες αρνητικές δονήσεις από το σπίτι μου και χρειαζόμουν άμεσα μια καμπάνα αλλά δεν είχα, χρησιμοποίησα ένα μεταλλικό δοχείο το οποίο χτυπούσα με ένα κουτάλι! Απλά για να σας δείξω ότι όταν υπάρχει φαντασία και καλή διάθεση, όλα βρίσκονται.... ;-)


23 σχόλια:

 1. προσωπικά πιστεύω ότι τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε, θα πρέπει να είναι "φορτισμένα" με την προσωπική μας θετική ενέργεια...γι αυτό τα επιλέγω πολύ προσεκτικά..έχω βρει πανέμορφα και πανάκριβα αντικείμενα, που όπως δε μου έκαναν "κλικ"..αντίθετα, προτίμησα σε κάποιες περιπτώσεις να φτιάχνω αυτοσχέδια δικά μου, στα οποία έχω βάλει όλη μου τη φροντίδα και τον ενθουσιασμό φτιάχνοντάς τα (πχ αντί για κηροπήγια χρησιμοποιώ όμορφα μπουκαλάκια, τα οποία τα διακόσμησα μόνη μου με λιωμένο κερί κι αποξηραμένα άνθη)...ακόμα και τα εργαλεία που αγόρασα από εσένα, πριν τα χρησιμοποιήσω, φρόντισα να σημαίνουν κάτι για μένα...Πολύ καλή η κίνησή σου να φτιάξεις blog Μαρία..νομίζω ότι πολλοί που βρίσκονται στο ξεκίνημά τους δεν ξέρουν από που να αρχίσουν και πως να προχωρήσουν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ καλό και σωστό το σχόλιό σου Μελίνα μου..
  Αν δεν βάλεις στα εργαλεία σου την προσωπική σου σφραγίδα, όσο και όμορφα και περίτεχνα να είναι θα τα νιώθεις σαν... δανεικά!
  Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, ελπίζω να φανούν όλα αυτά που θα γράψω έστω και σε ένα άτομο χρήσιμα! :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γειά σας είμαι καινούργιος και θα ήθελα να μάθω που μπορώ να βρώ περισσότερες πληροφορίες για να φτιάξω αυτά τα εργαλεία η έστω και κάποια απο αυτά όπως το ραβδί η την σκούπα. Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. πολυ ενδιαφέρων πραγματικα σ'ευχαριστούμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. παιδια εχετε καμια ιδεα πως μπορω να τα κρυψω τα εργαλεια μου μεσα σε ενα σπιτι που τιποτα δεν μενει κρυφο; αμα τα βρουν θα με σκοτοσουν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. να σε ροτισο κατι μποσ μπορο να τα παρω και εγω

   Διαγραφή
  2. ena meros sto kipo i ligo pio kato apo to spiti sou 8a itan to meros.ego prosopika ta krivo se ena mpaoulo stin apo8iki.

   Διαγραφή
 6. geia sas eimai kainourgios tha ithela na eimai kai ego se afta pos mporo

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Γεια σας!!Είμαι 12 χρονών και λατρεύω την μαγεία!!!!Συνέχεια ζαλίζω την μαμά μου,λέγοντας της ότι θέλω να γίνω μάγισσα.Όχι ακριβώς σαν αυτές με τα μυτερά καπέλα...πιο πολύ σαν Harry Potter,δεν με νοιάζει αρκεί να γίνω.Λέω να ξεκινήσω φτιάχνοντας ραβδί και μετά τα υπόλοιπα!!!!Συγχαρητήρια που σκεφτήκατε ένα τέτοιο θέμα και ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. γεια σας,ολα αυτα ειναι ωραια και ενδιαφεροντα.μονο που εχω μια ερωτηση:οι μαγισσες ειναι χριστιανες?γιατι βλεπω τοσες γιορτες περιεργες,πολλους θεους κτλ και αναρωτιεμαι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. merikes nai merikes oxi,den einai 8ema 8riskias

   Διαγραφή
  2. Οι Μάγισσες μπορεί να είναι ότι θρησκεία επιλέγουν να είναι, μιας και η θρησκεία (κατά την δική μου γνώμη τουλάχιστον) δεν παίζει ρόλο στο να εξασκήσεις τις φυσικές μαγικές σου δυνάμεις.
   Κατά το μεγαλύτερο μέρος τους βέβαια, οι μάγισσες πιστεύουν στην ύπαρξη μιας Ανώτερης Δύναμης πιο γενικευμένα, την οποία Δύναμη η κάθε θρησκεία την ονομάζει και διαφορετικά (Θεός, Δίας, Ρα και ούτω καθεξής...)

   Διαγραφή
 9. απο που μπορ να βρω το βιβλιο των σκιων??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα Γιώτα!
   Το Βιβλίο των Σκιών στην ουσία το φτιάχνεις εσύ η ίδια με τις δικές σου εμπειρίες! Μπορείς να αγοράσεις ένα τετράδιο ή ημερολόγιο που να σε εμπνέει το εξώφυλλό του και να αρχίσεις να γράφεις τις σκέψεις σου, διάφορες χρήσιμες λεπτομέρειες που βρίσκεις σε βιβλία ή στο διαδίκτυο και τις μαγικές σου εμπειρίες!

   Διαγραφή
 10. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα αν στ βιβλίο σκιών μου κολλησω αυτοκόλλητο με το σύμβολο της μαγείας δλδ το αστεράκι?!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ααααααααααα και κάτι άλλο σχετικά με το ποτήρι τι ποτήρι πρέπει να είναι γτ εγώ έχω κολωνάτο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. που θα βρω βιβλιο σκιων και κατι άλλο, στα μονοπατια της μαγειας πως μπαινεις; απλα αρχιζεις να κανεις μαγικα ή κατι άλλο χρειαζεται πρωτα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή