Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

The Goddess Speaks.... )O(


Σήμερα, είχα μια ευχάριστη επίσκεψη στα όνειρά μου...
Κάποια που είχα να δω καιρό τόσο καθαρά, αλλά ευτυχώς, δεν με έχει ξεχάσει. :-)

Μπήκα σε ένα δωμάτιο όπου βρίσκονταν κι άλλες γυναίκες, διαφόρων ηλικιών.
Εμφανίστηκε λοιπόν μια Γυναίκα με ασημένια μαλλιά και βαστούσε στα χέρια της κάτι τυλιγμένο σε λευκό πανί.
Το ξετύλιξε προσεκτικά και εμφάνισε ένα τεράστιο καρβέλι ψωμί, τόσο μεγάλο που δεν είχα ξαναδεί.

Μας είπε τότε : "Εσείς οι γυναίκες δεν ζυμώνετε πια το ψωμί σας, το αγοράζετε.
Πώς περιμένετε όμως να σας έρθει Αφθονία, αν δεν φουσκώνει κάτι από την Γη μέσα στο σπίτι σας;"

Και συνέχισε να μας κάνει μάθημα για να μας δείξει πώς να φτιάχνουμε τόσο φουσκωτό και όμορφο ψωμί.

Ξυπνώντας, συνειδητοποίησα πόσο δίκιο είχε. Έχουμε πλέον αναιρέσει τα πάντα.
Περιμένουμε Αφθονία, αλλά δεν έχουμε καμία επαφή πλέον με τους καρπούς, την ευφορία, την καλλιέργεια. Καμία επαφή με τους Κύκλους της Φύσης και τα σημάδια της, τα καθαρά υλικά της.
Δεν τηρούμε τις παραδόσεις, δεν ακούμε το ένστικό μας, την διαίσθησή μας.
Δεν τιμούμε την Γη και αυτά που μας δίνει, τα θεωρούμε πλέον δεδομένα.
Δεν δίνουμε και περιμένουμε να μας δοθεί.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά την γιαγιά μου, που όταν ένιωθε άρρωστη και στεναχωρημένη, αμέσως έβγαζε τα υλικά της και την λεκάνη της και έφτιαχνε ψωμί για να γίνει καλά.
"Πρέπει να μυρίζει το σπίτι ψωμί για να είναι όλα καλά", έλεγε.
Και είχε τόσο δίκιο.

Δεν θα πω περισσότερα αυτή τη φορά.
Θα παραθέσω έναν ορφικό ύμνο στην Μεγάλη Μητέρα Θεά Φύση, που μου αρέσει τόσο πολύ.
Διαβάστε τον προσεκτικά και θα δείτε όλη την ουσία της ζωής να κρύβεται μέσα σε αυτά τα λόγια.

ΥΜΝΟΣ ΟΡΦΕΩΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑΝ ΘΕΑΝ ΦΥΣΙΝ (Σε σύγχρονη απόδοση)

Ω Φύση Θεά Των Πάντων Πολυμήχανη Μητέρα Των Ουράνιων Σεβάσμια Πρεσβυτέρα.


Ω Κυβερνήτρα Υπέρλαμπρη Παντοκράτειρα Αειτίμητη Πανυπέρτατη Δαιμόνισσα Θεά 'Αφθαρτη Πρωτογέννητη Από Τους Πανάρχαιους Καιρούς Χιλιοτραγουδισμένη, Συ Που Δόξα Φέρνεις Σε Μας Το Γένος Των Ανθρώπων.

Εύμορφη Νυκτερινή Πολύπειρη Φωτοφόρα Δυσγαλήνευτη, Που Με Αθόρυβους Βαδίζεις Αστραγάλους Τα Ίχνη Των Ποδιών Σου Περιχαρώς Ελίσσουσα.

Ω Αγνή Κοσμήτειρα , Ηγεμονική , Των Θεών Διευθύντρα Ατέλευτητη Έχεις Τελευτή , Αν Και Πεπερασμένη Απέραντη Είσαι Αρμονικά Μοιρασμένη Εσύ Συμμετέχεις Σε Όλα Τα Όντα Ενώ Σε Σένα Κανένα Από Αυτά Πλήρως Δεν Μετέχει Καθώς Ακοινώνητη Και Ξεχωριστή Από 'Ολα Μένεις.


Εσύ Μόνη Είσαι Αυτογέννητη Αυτοπάτωρ Και Απάτωρ Συνάμα Καθώς Άλλο Πατέρα (Γεννήτορα) Από Εσένα Την Ίδια Δεν Έχεις, Αρσενικιά Γενναιόψυχη Και Συνετότατη Περίτρανα Μέγιστη, Των Πιο Ωραίων Ευανθών Πραγμάτων Θαλερή Τεχνήτρα.

Φίλη Αγαπημένη Πολυσύνθετη Σε Όλα Αναμεμειγμένη, Ευρυμαθή Ειδημόννισα Κάτοχε Βαθιάς Μυστικής Γνώσης, Ηγεμονική Κυρίαρχη Δύναμη Χορηγέ Της Ζωής Και Των Αυτής Αγαθών, Προμηθευτική Πάντροφε Κόρη Που Όλα τα Όντα Τρέφεις.

Αυτάρκης Είναι Η Δικαιοσύνη Η Δική Σου Των Χαρίτων Η Πολυώνυμη Είσαι Εσύ Η Πειθώς Του Αιθέρα Της Γης Και Της Θάλασσσας, Η Παντοτινή Προστάτιδα Σκληρή Για Όσους Είναι Φαύλοι Ανίκανοι Να Σε Αποδεχθούν Και Γλυκειά Για Όσους Είναι Ευάγωγοι Και Πειθήνια Σε Αποδέχονται Έτσι Όπως Είσαι Και Τους Νόμους Σου Πιστά Ακολουθούν.

Πάνσοφη Παντογνώστρια Πανδότειρα Προμηθεύτρια Τροφέ Πανβασίλισσα Όλου Του Σύμπαντος, Κόσμου Πλουσιοπάροχη Τροφοδότρια Των Αναπτυσσόμενων Όντων Και Των Ωριμασμένων Απολυτρωτική Ελευθερώτρια.


Των Πάντων Είσαι Εσύ Πατέρας, Πρώτη Αίτια Πρωτεργάτης Γεννήτορας Αλλά Και Μητέρα Που Κυοφορεί, Γεννά, Τρέφει Και Ανατρέφει,  Ω Μακάρια Τρισευτυχισμένη Γρηγορόγεννη Πολύσπορη Πολύκαρπη.


Έγκαιρη Ορμή , Σε Ώριμο Χρόνο Στην Ώρα Επάνω Ακμαία Τάση Παντοτέχνης Πλαστείρα Πολυδημιουργέ, Κυρίαρχο Θείο Ον Του Γέννους Των Πάνσεπτων Δαιμόνων.


Ω Παντοτινή Κινητήρια Δύναμη, Πολυέμπειρη Περίσκεπτη Στοχαστική Αείροη Πανρέουσα Που Με Ακατάπαυστους Στροβιλισμούς και Ροές Γρήγορες Περιδινιζόμενη Και Περιστρεφόμενη Καθώς Είσαι Διαρκώς Αλλάζεις Μορφές.


Με Πανέμορφο Θρόνο Είσαι Τιμημένη Εσύ Μοναδική Εκτελέστρια Των Αποφασισμένων, Σκηπτρούχα Θεά Βασίλισσα Ασύγκριτα Ανώτερη στην Εξουσία Σου Από Όλους Όσους Κρατούν Σκήπτρο Βασιλικής Δυνάμεως.

Βαρύβροντη Πανίσχυρη Ατρόμητη Πανδαμάζουσα, Εσύ Στα Χέρια Σου Κρατάς Του Πεπρωμένου Την Πυρίπνοη Ενέργεια Που Οι Θεϊκές Μοίρες Σε Άνισα Μερίδια Μοιράζουν στους Ανθρώπους.

Ω Θεία Φύση , Παντοτινή Αιώνια Ζωή Και Αθάνατη Πρόνοια Τα Πάντα Είσαι Εσύ Διότι Εσύ Τα Πάντα, Όλα Όσα Μας Περιβάλλουν, Μόνη Σου Κατασκευάζεις.


Αλλά Θεά Μου, Σε Θερμοπαρακαλώ, Μαζί Με Πανευτυχείς Καιρούς Ειρήνη Και Υγεία, Φέρνε Μας Και Αύξηση Παντών Των Αγαθών.

)Ο( 1 σχόλιο: