Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

Ζητήστε Καθοδήγηση με έναν ΥΠΕΡΟΧΟ Διαλογισμό...

Πόσες φορές στην ζωή μας έχουν υπάρξει στιγμές που παρακαλάμε κάποια δύναμη να μας βοηθήσει να λάβουμε απαντήσεις σχετικά με κάποιο ερώτημα που μας απασχολεί....
Στην δική μου πάντως, αμέτρητες!
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας δώσω έναν εύκολο και υπέροχο διαλογισμό με οραματισμό, που με έχει βοηθήσει προσωπικά όσες φορές ήθελα καθοδήγηση από κάποια Ανώτερη Δύναμη (τον οδηγό μου, τον Ανώτερο Εαυτό μου, κάποιο αγαπημένο πρόσωπο που δεν είναι πια στην ζωή, τον Φύλακα Άγγελό μου κτλ...)

Πριν αρκετά χρόνια, για μια μεγάλη περίοδο, πειραματιζόμουν πάνω στις διάφορες μεθόδους διαλογισμού (και πιστέψτε με, έχω δοκιμάσει ΠΟΛΛΕΣ...!!)
Παρότι κατάφερνα να πέσω σε μια βαθιά κατάσταση διαλογισμού τις περισσότερες φορές, καμμία μέθοδος δεν με βοήθησε να "κερδίσω" έστω κάτι παραπάνω από χαλάρωση και ηρεμία του Νου.
Έπεσε λοιπόν "κατά τύχη" (χεχεχεχε, ναι καλά...!) στην αντίληψή μου μια υπέροχη μέθοδος διαλογισμού για να φτάσουμε σε κάποιον στόχο με την βοήθεια του οραματισμού.
Την πρώτη φορά, συνάντησα με αυτόν τον τρόπο τον Μυητή-Δάσκαλό μου, με τον οποίο είχαμε να μιλήσουμε πολύ καιρό και φυσικά ήταν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.
Σας πληροφορώ ότι τα είπαμε μια χαρά! :-)

Εδώ λοιπόν θα σας παραθέσω την μέθοδο αυτή την οποία σας παροτρύνω να χρησιμοποιείτε όποτε νιώθετε την ανάγκη για επικοινωνία με κάτι Ανώτερο, για να σας δώσει τα Φώτα του. Ίσως σας φανεί δύσκολο στην αρχή, αλλά σας διαβεβαιώ πως όσο συχνότερα επαναλαμβάνετε αυτόν τον διαλογισμό τόσο ευκολότερος θα γίνεται στην πορεία. 

Αρχικά, φτιάξτε μια ατμόσφαιρα που σας εμπνέει για διαλογισμό και αυτοσυγκέντρωση.
Η ατμόσφαιρα διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, πχ. εμένα μου αρέσει να μην έχει καθόλου φως και να παίζει μουσική, ενώ άλλοι θέλουν απόλυτη ησυχία και αναμμένα κεριά.
Βεβαιωθείτε φυσικά πως δεν θα σας ενοχλήσει κανείς για να μην διακοπεί η διαδικασία.

Καθήστε σε μια στάση που να σας βολεύει ΠΟΛΥ.
Μπορείτε να καθήσετε στην στάση του λωτού, καθισμένοι στο πάτωμα ακουμπώντας κάπου την πλάτη σας ή ξαπλωμένος (την οποία στάση δεν προτείνω στις πρώτες απόπειρες, γιατί θα σας πάρει αρκετό χρόνο και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κοιμηθείτε).

Χαλαρώστε, κλείστε τα μάτια και ξεκινήστε αναπνοές.
Εστιαστείτε στην αναπνοή σας για όση ώρα χρειαστείτε μέχρι να νιώσετε ήρεμοι.
Δείτε τον εαυτό σας να στέκεται στην κορυφή ενός ψηλού βουνού.
Σιγά σιγά η εικόνα θα γίνεται πιο ξεκάθαρη και θα βλέπετε όλο και περισσότερες λεπτομέρειες. Δείτε τους θάμνους γύρω σας, τα λουλούδια, τα δέντρα. Νιώστε το αεράκι να σας χτυπάει στο πρόσωπο και να σας χαϊδεύει τα μαλλιά. Μυρίστε τη γη, τα λουλούδια, τα δέντρα. Ακούστε τις μέλισσες, τον αέρα, ένα έντομο να πετάει δίπλα σας.
Μείνετε εκεί όση ώρα σας πάρει, μέχρι να μπείτε όσο περισσότερο γίνεται στην εικόνα αυτή και να την νιώσετε έντονα, με όλες σας τις αισθήσεις.

Αρχίστε να κοιτάζετε τί απλώνετε γύρω σας και πέρα από το βουνό.
Μπροστά στα πόδια σας ξεκινά ένα μονοπάτι που οδηγεί στους πρόποδες του βουνού.
Πολύ μακριά, διακρίνετε την θάλασσα, ένα μικρό νησάκι με ένα μεγάλο δέντρο και μια όμορφη γέφυρα που ενώνει τους πρόποδες του βουνού με το νησί.
Το δέντρο μπορεί να είναι ότι θέλετε εσείς, κατά προτίμηση επιλέξτε το αγαπημένο σας δέντρο σε πολύ μεγάλο μέγεθος, με τα κλαδιά του να απλώνονται σχεδόν σε όλο το μήκος του νησιού. Καθώς κοιτάζετε από ψηλά το νησάκι με το δέντρο, σκεφτείτε πως κάτω από το δέντρο βρίσκετε και σας περιμένει το άτομο ή η οντότητα που θα σας βοηθήσει σε κάποιο θέμα που σας απασχολεί. Μπορείτε είτε να "κλειδώσετε" από πριν ποιόν θα συναντήσετε κάτω από το δέντρο ή να το αφήσετε ελεύθερο  και να σκεφτείτε απλά "Θα συναντήσω κάποιον που θα με καθοδηγήσει σωστά."

Ξεκινήστε τώρα αργά αργά να ακολουθείτε το μονοπάτι προς τα κάτω, συνεχίζοντας να αφουγκράζεστε τί υπάρχει γύρω σας. "Δείτε", ακούστε, μυρίστε ότι λεπτομέρεια μπορεί να σας περάσει από το μυαλό : ρυάκια να τρέχουν, διάφορα ζώα, δέντρα, λουλούδια, πετρώματα, πουλιά.
Καθώς βλέπετε και νιώθετε όλες αυτές τις λεπτομέρειες, συνεχίστε να περπατάτε.
Πάρτε τον χρόνο σας, αργά αργά, χωρίς να βιάζεστε. Να σκέφτεστε συνέχεια το νησί με το δέντρο και την απάντηση - καθοδήγηση που θα βρείτε εκεί. Να είστε ΠΟΛΥ εστιασμένοι στον στόχο σας και τα ερωτήματά σας.

Μετά από αρκετή ώρα και περπάτημα, βρίσκεστε στους πρόποδες του βουνού. Γύρω σας απλώνετε μια λίμνη - θάλασσα. Μπροστά σας βρίσκεται η είσοδος της όμορφης γέφυρας που ενώνει το βουνό με το νησάκι. Πάρτε τον χρόνο σας να παρατηρήσετε την γέφυρα.
Δείτε τις λεπτομέρειές της, τα όμορφα διακοσμητικά της σκαλίσματα, το πέτρινο πάτωμα, το νερό που είναι ήρεμο και σας κάνει να νιώθετε γαλήνη. Η γέφυρα είναι όσο μεγάλη και μακριά θέλετε εσείς.
Απέναντι βλέπετε ήδη το νησί και το πανέμορφο μεγάλο δέντρο. Αχνά μπορείτε ίσως να διακρίνετε μια φιγούρα να κάθετε κάτω από το δέντρο και να σας περιμένει.

Ξεκινήστε να διασχίζετε την γέφυρα αργά και προσεκτικά. Να είστε εστιασμένοι στον επισκέπτη που σας περιμένει κάτω από το δέντρο και στα ζητήματα για τα οποία θέλετε να μιλήσετε.
Φτάνετε επιτέλους στο τέλος της γέφυρας και τα πόδια σας πλέον πατούν πάνω στο νησάκι, ενώ ακούτε το θρόϊσμα από τα κλαδιά του δέντρου.
"Ανοίξτε" καλά τα μάτια σας και δείτε τον επισκέπτη σας.
Αν δεν γνωρίζετε ποιός είναι, μπορείτε να συστηθείτε.
Μιλήστε για τα θέματα που σας απασχολούν και ζητήστε καθοδήγηση. Πολλές φορές, μου έχει τύχει αυτό να γίνεται τηλεπαθητικά και όχι με ομιλία κανονική.
Επίσης, μπορεί να νιώσετε και να δείτε πως ο Οδηγός σας σας μιλάει και σας λέει κάτι που εσείς στον διαλογισμό δεν μπορείτε να ακούσετε.
Μην ανησυχείτε. Όλα θα περάσουν στο υποσυνείδητό σας και θα τα γνωρίζετε χωρίς να τα έχετε ακούσει.

Μόλις νιώσετε ότι η συνάντηση τελείωσε, ευχαριστήστε τον Οδηγό σας, αγκαλιάστε τον αν θέλετε και αποχαιρετήστε τον. Γυρίστε αργά την πλάτη σας και ξεκινήστε πάλι να περνάτε την γέφυρα απέναντι για να φτάσετε στους πρόποδες του βουνού.
Είναι σημαντικό να μην γυρίσετε να κοιτάξετε πίσω όταν διασχίζετε την γέφυρα, μιας και θα έχετε μπει σε διαδικασία επιστροφής (γείωσης).
Στους πρόποδες πλέον, εκτός από το μονοπάτι που σας οδήγησε κάτω, υπάρχει και μια μεγάλη σκάλα με πολλά σκαλοπάτια που οδηγεί στην κορυφή του βουνού.
Αρχίστε να ανεβαίνετε τα σκαλοπάτια λίγο πιο γρήγορα αυτή τη φορά, ξεχνώντας τί βρίσκεται πίσω σας. Το μυαλό σας θα είναι μόνο στα σκαλοπάτια και την κορυφή του βουνού.

Μόλις φτάσετε στην κορυφή της σκάλας, σταθείτε ήρεμα , πάρτε μερικές αναπνοές και ανοίξτε τα μάτια σας.  Η άσκηση του διαλογισμού - οραματισμού έχει φτάσει στο τέλος της.

Σταθείτε για μερικά λεπτά στην στάση που ήσασταν όλη αυτή την ώρα, πάρτε μερικές αναπνοές και παρατηρήστε το δωμάτιο μέσα στο οποίο βρίσκεστε για να συνειδητοποιήσετε πως βρίσκεστε σε οικείο χώρο. Τινάξτε σιγα σιγά τα χέρια σας και τα πόδια σας για να αποκτήσετε πάλι συναίσθηση του πραγματικού σας σώματος.
Καλό θα ήταν να έχετε τοποθετήσει κάπου δίπλα σας ένα ποτήρι χυμό με ένα μπισκότο για να τα φάτε, και να γειωθείτε έτσι ευκολότερα.

Ο διαλογισμός αυτός μπορεί να κρατήσει ΟΣΗ ώρα θελήσετε εσείς.
Καλό θα ήταν βέβαια να μην βιάζεστε να τελειώσετε το κάθε κομμάτι του διαλογισμού γιατί το πιο πιθανό είναι να μην γίνει σωστά.

Ελπίζω να σας φανεί τόσο χρήσιμος όσο και σε μένα :-)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου