Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Προσωπική Προετοιμασία πριν από κάθε Μαγική Διεργασία


Μια από τις σημαντικότερες λεπτομέρειες που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας πριν ξεκινήσουμε μια μαγική διεργασία, είναι η προσωπική μας - σωματική και πνευματική - προετοιμασία. Προσωπικά, πιστεύω πως από την προετοιμασία μας εξαρτάται τουλάχιστον το 50% από την επιτυχία που θα έχει η διεργασία μας.

Αφού έχουμε αποφασίσει πως θα κάνουμε μια συγκεκριμένη μαγική διεργασία και έχουμε επιλέξει την μέρα και την ώρα, η προετοιμασία μας ξεκινά από νωρίς το πρωί. Θα φάμε ένα ελαφρύ πρωϊνό που να αποτελείται κατά προτίμηση από φρέσκα φαγητά (φρούτα, λαχανικά, μαύρο ψωμί ή δημητριακά, γάλα). Από το πρωϊνό μας εώς την ώρα που θα τελέσουμε την διεργασία μας, επιτρέπεται να πιούμε μόνο νερό, φρέσκους χυμούς ή να φάμε φρούτα.
Ιδανικά, δεν θα πρέπει να έχουμε έρθει σε σεξουαλική επαφή τουλάχιστον ένα 24ωρο πριν, μιας και το σεξ μας τραβάει πολύ ενέργεια την οποία θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσουμε στην διεργασία μας.

Μία ώρα περίπου πριν την μαγική μας διεργασία, ξεκινά η βασική μας προετοιμασία. Εννοείται πως αποσυνδέουμε τα τηλέφωνα και ειδοποιούμε τους δικούς μας να μην μας ενοχλήσουν για κάποιες ώρες και γενικώς φροντίζουμε να μην μας διακόψει τίποτα και κανείς.

Το πρώτο βασικό βήμα της προετοιμασίας μας είναι το τελετουργικό μπάνιο.
Υπάρχει ένα ρητό που λέει "Η καθαριότητα είναι συνώνυμο της θεϊκότητας" και μάλιστα μέσα στους μαγικούς κύκλους λέγεται πως οι αρνητικές ενέργειες θα κολλήσουν πάνω στις ακαθαρσίες του σώματος και θα μείνουν εκεί κατά την διάρκεια της διεργασίας μας, προκαλώντας μας ακόμα και βλάβες.
Το τελετουργικό μπάνιο είναι στην ουσία η πράξη αυτή που θα μας βάλει μέσα στην μαγική ατμόσφαιρα που χρειαζόμαστε για να τελέσουμε ένα ξόρκι.
Ανάλογα με το θέμα της διεργασίας μας, επιλέγουμε κεριά στο χρώμα που χρειαζόμαστε (πχ. ροζ και κόκκινα αν πρόκειται για ερωτική διεργασία, πράσινα αν πρόκειται για πλούτο, λευκά για προστασία κτλ). Με τον ίδιο τρόπο επιλέγουμε ένα θυμιατό ή αρωματικό stick ανάλογο του θέματος, καθώς και βότανα που θα ρίξουμε μέσα στο μπάνιο μας μαζί με άλατα και αν έχουμε, αιθέρια έλαια.
Βάλτε μουσική που να σας βάζει μέσα σε μια μαγική ατμόσφαιρα και χαλαρώστε στο μπάνιο σας και μερικά λεπτά, σκεπτόμενοι την διεργασία σας.
Μόλις νιώσετε έτοιμοι και καθαροί, κάντε ένα τελευταίο ξέβγαλμα με καθαρό νερό και οραματιστείτε πως το νερό αυτό παίρνει και τις τελευταίες ακαθαρσίες από πάνω σας και πέφτουν κατευθείαν στο σιφόνι, μακριά από εσάς.

Το επόμενο βήμα μας είναι η επιλογή των ρούχων μας. Το βασικό είναι να επιλέξουμε καθαρά και άνετα ρούχα, ιδανικά από καθαρό βαμβάκι για να αναπνέει το σώμα μας ελεύθερα.
Αν θέλουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί προς τις λεπτομέρειες, επιλέγουμε ρούχα χρώματος ανάλογα με την διεργασία μας: κίτρινα αν κάνουμε μαντική διεργασία, μωβ αν θέλουμε να ενδυναμώσουμε το πνεύμα μας και να λάβουμε Γνώση από Ανώτερες Δυνάμεις, μπλε αν κάνουμε κάποια διεργασία που αφορά θεραπεία, πράσινα για διεργασίες που αφορούν την Γη ή θέματα αφθονίας και γονιμότητας, λευκά για διεργασίες καθαρισμού και προστασίας, ροζ ή κόκκινα για ερωτικά ζητήματα και μαύρα για να όλων των ειδών τις διεργασίες, μιας και στην μαγεία το μαύρο συμβολίζει την έλλειψη χρώματος και όχι το Κακό (όπως πιστεύουν πολλοί - α ρε Hollywood τί μας έχεις κάνει..!!!)
Μην ξεχνάμε βέβαια πως υπάρχει και η επιλογή απουσίας ρούχων, μιας και με αυτή την πράξη δηλώνουμε πως βρισκόμαστε μπροστά στην Θεά Μητέρα με την πιο φυσική μας "ενδυμασία", χωρίς να κρύβουμε τίποτα από αυτήν.
Αν θέλετε, φορέστε κάποιο κόσμημα, σύμβολο, ή ημιπολύτιμο λίθο που σας κάνει να νιώθετε μαγικά ενδυναμωμένοι και προστατευμένοι.


Τρίτο βήμα είναι η γείωση και η μαγική μας ενδυνάμωση. Αυτό γίνεται μέσω διαλογισμού ή οραματισμού (ή φυσικά μπορούμε να κάνουμε συνδυασμό και των δύο).
Μπορούμε να βάλουμε μια πολύ χαλαρωτική μουσική ιδανική για διαλογισμό και να κάνουμε μερικές ασκήσεις αναπνοών μέχρι να χαλαρώσουμε αρκετά. Ουσιαστικά, αυτό που θέλουμε είναι να ευθυγραμμίσουμε τα chakras, έτσι ώστε οι δυνάμεις μας να μην σκορπιστούν να είναι ασταθείς αλλά να μπορέσουμε να κατευθύνουμε την μαγική μας ενέργεια στον σκοπό που θέλουμε.

Αν είστε fan του οραματισμού, υπάρχει μια πολύ καλή άσκηση για να σας γειώσει και να σας ευθυγραμμίσει. Καθήστε σε μια καρέκλα, ίσια πλάτη και τα πέλματά σας γυμνά να ακουμπάνε καλά στο πάτωμα. Αρχίστε τις αναπνοές χαλαρώνοντας σιγά σιγά όλους σας τους μυς. Κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε ότι είστε ένα μεγάλο όμορφο δέντρο. Το κεφάλι σας, τα χέρια και οι ώμοι σας είναι τα κλαδιά, το σώμα σας ο κορμός και τα πόδια σας οι ρίζες. Συνεχίστε να αναπνέεται αργά και ρυθμικά. Φανταστείτε τώρα πως με κάθε εισπνοή σας, βγαίνουν ρίζες από τα πόδια σας μέσα στην γη, ενώ με κάθε εκπνοή σας οι ρίζες μεγαλώνουν και χώνονται βαθύτερα.
Καθώς οι ρίζες σας έχουν μεγαλώσει αρκετά, φανταστείτε μέ κάθε εισπνοή να ρουφάτε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά από την Γη δυναμώνοντας έτσι τις ρίζες σας, ενώ στην εκπνοή νιώστε τις ζεστές ακτίνες του ήλιου να σας χτυπάνε απαλά στα κλαδιά σας.
Συνεχίστε την άσκηση μέχρι να νιώσετε δυνατοί, γειωμένοι και καλά συγκεντρωμένοι.

Συγχαρητήρια, είστε πλέον έτοιμοι να ξεκινήσετε την διεργασία σας!
Εδώ σταματά η προσωπική προετοιμασία και ξεκινά η προετοιμασία του βωμού.
Αυτό όμως.... στο επόμενο μας μάθημα! ;-)

Blessed Be
Maria Morgainne

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλό το κείμενό σου, λεπτομερέστατο.
    Θα ήθελα να προσθέσω μονάχα, για όσους βρίσκονται στα πρώτα στάδια και είναι καπνιστές, καλό θα ήταν να έχουν μειώσει το τσιγάρο για καμιά βδομαδούλα πριν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή