Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Μάθημα Πέμπτο : Επιλέξτε το Μαγικό σας Όνομα!



Έχετε νιώσει ποτέ ότι το όνομά σας δεν σας εμπνέει... μαγικά;
Πολλές μάγισσες και μάγοι, πριν καν αρχίσουν να τελούν μαγικές διεργασίες, επιλέγουν ένα άλλο όνομα, πιο φαντασμαγορικό και μαγικό, το οποίο χρησιμοποιούν μόλις αρχίζουν τις διεργασίες τους, το χαράζουν στα μαγικά τους αντικείμενα, στο Βιβλίο Σκιών τους κτλ.

Το να "βαφτίζεις" τον μαγικό σου εαυτό με κάποιο όνομα διαφορετικό από αυτό που σε φωνάζουν όλοι έχει να κάνει και με την ανάγκη που έχουμε να νιώσουμε πως είμαστε εκτός καθημερινότητας όταν τελούμε μαγεία!

Πώς επιλέγουμε όμως ένα σωστό μαγικό όνομα;
Η πρώτη μας επιλογή είναι βέβαια ένα όνομα που να έχει για εμάς συναισθηματική αξία ή σημασία.
Όταν είστε έτοιμοι να επιλέξετε ένα μαγικό όνομα, πάρτε ένα κομμάτι χαρτί και γράψτε τις ακόλουθες ερωτήσεις :

- Ποιά είναι η αγαπημένη μας Θεότητα, οντότητα ή μυθικό πρόσωπο;

Για παράδειγμα, το όνομα Morgana είναι αρκετά διαδεδομένο στους μαγικούς κύκλους, μιας και κατά διάφορες μυθολογίες ήταν πολύ ισχυρή μάγισσα της Κελτικής μαγείας, αδελφή του Βασιλιά Αρθούρου και Βασίλισσα των Νεραϊδών και των Ξωτικών!

- Ποιός είναι ο αγαπημένος μας μύθος ή φανταστική ιστορία/μυθιστόρημα; Ταυτιζόμαστε με κάποια προσωπικότητα από τον μύθο αυτό;

Για παράδειγμα, εάν μας αρέσει πολύ η τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, και ταυτιζόμαστε με κάποιον από τους ήρωές της, μπορούμε να εύκολα να επιλέξουμε ένα όνομα!

- Υπάρχει κάποιο ζώο που να μας αρέσει πολύ ή να πιστεύουμε πως έχουμε ίδια χαρακτηριστικά και ιδιότητες;

Για παράδειγμα, εάν μας αρέσουν τα κοράκια λόγω του γυαλιστερού τους μαύρου χρώματος και τα μαλλιά μας είναι το ίδιο μαύρα, το όνομα Black Raven θα ήταν ιδανικό!

- Μας τραβάει συναισθηματικά κάποια συγκεκριμένη εποχή του χρόνου ή κάποιο από τα 4 Στοιχεία (Νερό, Αέρας, Γη, Φωτιά) ;

Ένα παράδειγμα; Εάν μας αρέσει πολύ ο χειμώνας σαν εποχή, ένα όνομα όπως Snow Blossom (Το Άνθος του Χιονιού) εκτός ότι θα ακούγεται πολύ όμορφα, θα έχει και μεγάλη σημασία για εμάς!

- Ποιό είναι το αγαπημένο μας φυτό, λουλούδι, δέντρο;

Εδώ, οι επιλογές είναι άπειρες!

Εάν είμαστε ανάμεσα σε διάφορα ονόματα και δεν μπορούμε να επιλέξουμε ένα, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μας βοηθήσουν!
Ένας τρόπος είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα εκκρεμές φτιαγμένο από τον αγαπημένο μας ημιπολύτιμο λίθο ή ένα μενταγιόν που έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς.
Γράψτε τα ονόματα που σας αρέσουν σε διαφορετικά κομματια από χαρτί, καθήστε κάπου ήρεμα, πιάστε το εκκρεμές σας στο δεξί χέρι και ζητήστε του να σας βοηθήσει στην επιλογή ονόματος.
Μόλις τελειώσετε, πάρτε ένα ένα τα χαρτιά με τα ονόματα μπροστά σας, κρατήστε το εκκρεμές πάνω από το χαρτί και προσπαθήστε να κρατήσετε το χέρι σας ακίνητο.
Εάν το εκκρεμές αρχίσει να κινείται κυκλικά, η απάντηση είναι θετική, ενώ αν κινείται δεξιά-αριστερά η απάντηση είναι αρνητική.

Άλλος τρόπος είναι να φτιάξουμε ένα πουγκί με λεβάντα, πασιφλώρα, άνθη παπαρούνας, μελισσόχορτο, αψιθιά και ένα βότσαλο σεληνόλιθο, να βάλουμε μέσα και τα ονόματα γραμμένα σε μικρά χαρτάκια και να τοποθετήσουμε το πουγκί κάτω από το μαξιλάρι μας.
Πολλοί λένε πώς με αυτό το τρόπο, θα ονειρευτείτε το ιδανικό μαγικό σας όνομα ή έστω οιωνούς που θα σας καθοδηγούν στην επιλογή σας!

Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το μαγικό σας όνομα στα γραπτά σας ή για να "σφραγίζετε" τα μαγικά σας αντικείμενα, γραμμένα στην πλέον μαγική γραφή, την Θηβαϊκή.
Παρακάτω, θα βρείτε ένα πίνακα με τις αντιστοιχίες των λατινικών γραμμάτων και των Θηβαϊκών.
Καλή Επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου